Hotel van der Valk Witte Bergen

Van der Valk White Mountains is a beautiful hotel located between Hilversum and Laren on the A1. This hotel has an extensive restaurant and various meeting rooms. De Witte Bergen does everything to provide its guests with all the conveniences. This also includes a healthy working and living environment.

Issue

The indoor corridor between the meeting rooms serves as a relaxation room after a long meeting or as a charging moment between a number of sessions. However, this corridor is not provided with daylight which is essential for a healthy space.

Solution

The solution was the Solatube Ø 53 cm system.

The Ø 53 cm was deliberately chosen to get the most daylight around 12 o'clock during the day. By using the Optiview ceiling diffusers, illumination to the walls and ceiling is maximised, creating a spatial effect.

To keep the light level uniform during both the day and evening compared to the rest of the building, lighting fixtures have been integrated in the Solatubes as an extra option. This provides a two in one daytime and night-time solution from the single ceiling fitting (diffuser).

Customer comments

In between meetings it is wonderful to relax in the corridor, have a cup of coffee and recharge yourself for the next meeting. Daylight helps enormously with this

Stay informed of the latest developments!

Subscribe to our newsletter.
Newsletter

We are happy to handle your information with care. These will be treated according to the privacy conditions and are not shared with third parties.